Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

FOTO A VIDEO: Na letisku v Spišskej Novej Vsi sa zrútil vrtuľník

Na letisku v Spišskej Novej Vsi došlo v sobotu 7. apríla 2018 po 13.30 h z doposiaľ nezistených príčin k pádu vrtuľníka. Dve osoby nachádzajúce sa na palube utrpeli podľa predbežnej správy ľahké zranenia. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje. Na snímke z mobilu spadnutý vrtuľník na letisku. Foto: TASR - František Iván

Dve osoby nachádzajúce sa na palube utrpeli ľahké zranenia.

Spišská Nová Ves 7. apríla (TASR) - Na letisku v Spišskej Novej Vsi došlo v sobotu po 13.30 h z doposiaľ nezistených príčin k pádu vrtuľníka. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Záchranári ošetrili na mieste dvoch ľahko zranených. "Muža (56 rokov) previezli s úrazom hlavy do spišskonovoveskej nemocnice, kde skončila aj 42-ročná žena s poranením krku," priblížila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.



Posledná nehoda vrtuľníka, ktorá si však vyžiadala ľudské životy, sa na Slovensku stala 10. mája 2017. Vo vojenskom priestore letiska v Prešove pri výcviku evakuácie osôb sa vtedy zrútil policajný vrtuľník značky Bell 429. Zomreli dvaja hasiči, policajní piloti sa zranili.