Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby na Roberta K. a Jozefa B.

Ilustračná snímka Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra ich obvinila ešte začiatkom februára. Polícia vtedy priblížila, že mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR.

Bratislava 14. júna (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR potvrdil odmietnutie obžaloby na exministra vnútra Roberta K. a podnikateľa Jozefa B. st. za zločin podplácania. Dôvodom sú závažné procesné chyby, ktorými boli porušené práva obvinených na obhajobu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Súd o tom rozhodol na stredajšom neverejnom zasadnutí, keď zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 3. apríla ako nedôvodnú. "Senát NS SR dospel k záveru, že je potrebné obžalobu odmietnuť a vrátiť ju prokurátorovi, pretože trpí závažnými procesnými chybami," priblížila hovorkyňa.

Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Roberta K. a Jozefa B. st. 28. marca. Národná kriminálna agentúra ich obvinila ešte začiatkom februára. Polícia vtedy priblížila, že mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Obaja vtedy označili obvinenie za politicky motivované.