Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO: PREMIÉR: Cez smrť dvoch ľudí chce opozícia získať moc

Na snímke zľava podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár, podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák, predseda vlády SR Robert Fico, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter počas vyhlásenia pre médiá v súvislosti s vraždou novinára J. Kuciaka a jeho priateľky v Bratislave 28. februára 2018. Foto: TASR/Dano Veselský

Vo vyhlásení bez možnosti kladenia otázok to v stredu novinárom povedal premiér Robert Fico na margo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Bratislava 28. februára (TASR) - Smrť dvoch ľudí sa pre opozíciu stala obyčajným politickým nástrojom, ktorým chce vyhnať ľudí do ulíc a získať moc. Nie je totiž schopná to dosiahnuť v slobodných demokratických parlamentných voľbách. Vo vyhlásení bez možnosti kladenia otázok to v stredu novinárom povedal premiér Robert Fico (Smer-SD) na margo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

"Od roku 2006 žiadne voľby nevyhrali. Teraz už opozícia vraha našla. Nepotrebujú žiadne dôkazy. Sú vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami. Ich jediný cieľ je kriminalizácia Smeru-SD a koalície. Je mi veľmi smutno, že do roly ochrancov novinárov sa stavia človek, ktorý ich nechal nelegálne odpočúvať, o ekonomickej trestnej činnosti káže usvedčený daňový podvodník, o prepojení na mafiu hovorí skutočný mafián a na zodpovednosť a zákonnosť vyzýva užívateľ drog," povedal Fico s tým, že výsledkom tohto štýlu politiky nebude nič iné, len destabilizácia spoločnosti a rozklad štátnosti.



Fico uistil, že jeho samotného a jeho vládu na rozdiel od opozície zaujíma objasnenie trestného činu vraždy. "Ubezpečujem domácu verejnosť aj zahraničie, že príslušné orgány preto robia maximum. Usvedčenie páchateľov je dôležité nielen pre rodiny obetí, ale aj pre krajinu. Teda pýtam sa, v koho prospech sú aktivity vlády a v koho prospech kroky opozície?" uzavrel.