Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Šéf BBSK Marian Kotleba odovzdá úrad v Rimavskej Sobote

Na archívnej snímke dosluhujúci predseda BBSK Marian Kotleba. Foto: TASR - Branislav Račko

Na otázku, prečo na ustanovujúce zasadnutie nového krajského parlamentu vybral práve Rimavskú Sobotu, odpovedal, že je to v súlade so zákonom.

Banská Bystrica 23. novembra (TASR) - Ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), kde dosluhujúci šéf kraja Marian Kotleba odovzdá úrad zvolenému predsedovi BBSK Jánovi Lunterovi, sa uskutoční 4. decembra o 15.00 h v župnom dome v Rimavskej Sobote. Informoval o tom Kotleba vo štvrtok na tlačovej besede v Banskej Bystrici.

"Neviem, kde sa berú a odkiaľ sa šíria dezinformácie, že nechcem odovzdať úrad novozvolenému predsedovi, je to pre mňa nevysvetliteľné a nepochopiteľné. Všetko prebehne v súlade so zákonom o samosprávnych krajoch. Litera zákona bude naplnená, pozvánky odídu ešte dnes,"
konštatoval Kotleba.



Či sa ešte predtým stretne s Lunterom, nevedel povedať. "Nemám prečo iniciovať také stretnutie. Je pravdou, že pán Lunter raz volal mojej sekretárke, že má záujem o stretnutie so mnou. Bol som vtedy mimo. Mal sa ozvať o dva–tri dni s tým, že dohodneme termín, ale viac sa neozval," povedal dosluhujúci šéf kraja.

Na otázku TASR, prečo na ustanovujúce zasadnutie nového krajského parlamentu vybral práve Rimavskú Sobotu, keďže tieto slávnostné akty sa doteraz konali v Banskej Bystrici, reagoval: "Je to v súlade so zákonom. Hlavným dôvodom však je, že v Banskej Bystrici nemáme k dispozícii, nazvem to, veľkolepú sálu pre takú akciu. Zasadačka župného domu je veľmi pekný priestor použiteľný na výnimočné príležitosti. Ja som funkciu preberal na banskobystrickom obvodnom úrade a nebolo to nič extra."