Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Súdna rada nezvolila predsedu Najvyššieho súdu

Osemnásť členov Súdnej rady začalo v pondelok popoludní na mimoriadnom zasadnutí Súdnej rady voliť nového predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR. O predsednícke kreslo sa uchádzajú sudkyne NS SR Ivetta Macejková, Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová. Na snímke kandidátka na post Najvyššieho súdu SR Soňa Mesiarkinová. V Bratislave 9. septembra 2019. Foto: TASR

Do druhého kola postupujú sudkyne Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová. Počet odovzdaných platných lístkov bol 17 z 18.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Súdna rada SR nezvolila v pondelok na svojom mimoriadnom zasadnutí v prvom kole nového predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR. Ani jeden zo štyroch kandidátov nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov 18 členov Súdnej rady.

Do druhého kola postupujú sudkyne Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová. Počet odovzdaných platných lístkov bol 17 z 18.

Bajánková získala osem hlasov, proti boli dvaja, zdržali sa siedmi. Za Ivettu Macejkovú hlasoval jeden člen Súdnej rady, proti boli piati a zdržali sa 11. Za sudkyňu NS SR Mesiarkinovú hlasovalo sedem členov, proti boli dvaja a zdržali sa ôsmi členovia Súdnej rady.

Za Štefana Harabina nehlasoval ani jeden z členov Súdnej rady. Proti jeho zvoleniu boli 14 členov a zdržali sa v jeho prípade traja členovia. Nasleduje druhé kolo voľby mimoriadneho zasadnutia Súdnej rady.