Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

TRAGÉDIA: Traja Slováci zahynuli pri dopravnej nehode v Británii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čelnú zrážku zapríčinil vodič druhého auta, ktoré išlo v protismere po vjazde na diaľnicu.

Peterborough 15. apríla (TASR) - Traja Slováci prišli o život pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v noci na nedeľu v anglickom meste Peterborough. Čelnú zrážku zapríčinil vodič druhého auta, ktoré išlo v protismere po vjazde na diaľnicu, informoval v pondelok s odvolaním sa miestnu políciu britský denník Daily Mirror.

Štátnu príslušnosť obetí pre TASR potvrdilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR).

"Môžeme potvrdiť, že pri tragickej dopravnej nehode vo Veľkej Británii zahynuli traja občania SR, pričom momentálne prebieha identifikácia obetí. Sme v kontakte s miestnymi úradmi," uviedol riaditeľ tlačového odboru MZVaEZ SR Juraj Tomaga. Vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov bližšie informácie neposkytol.

Usmrtení Slováci majú byť podľa denníka Daily Mirror manželia - dvadsiatnici, ktorí po sebe zanechali dve malé deti. Treťou obeťou má byť 19-ročný brat manželky, ktorý sa spolu s nimi viezol v aute.

Vodiča auta, ktoré do nich narazilo, zadržali pre podozrenie, že spôsobil smrť nebezpečnou jazdou a že šoféroval pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok. Momentálne je v kritickom stave v nemocnici. K nehode malo dôjsť krátko po polnoci miestneho času. Časť cesty po nej nakrátko uzavreli, uviedla stanica BBC.