Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Bubnovačka opäť upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím

Na archívnej snímke deti a žiaci počas podujatia Bubnovačkana Hlinkovom námestí v Žiline. Foto: TASR Erika Ďurčová

Deti na Slovensku a v Čechách nie sú podľa organizátorov v súčasnosti dostatočne chránené a rešpektované. Za ich väčšiu ochranu sa bude na podujatí bubnovať.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Podujatie "Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť" po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Uskutoční sa 20. novembra na Slovensku aj v Česku. V SR sa koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej. TASR o tom informovali hlavní organizátori podujatia.

Deti na Slovensku a v Čechách nie sú podľa organizátorov v súčasnosti dostatočne chránené a rešpektované. Za ich väčšiu ochranu sa bude na podujatí bubnovať. "S násilím sa môžeme vyrovnať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka," skonštatovali organizátori.

Za podujatím stoja Centrum Slniečko, Centrum Locika a Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch. "Do Bubnovačky sa môže zapojiť každý. Zapojiť sa môžu školy, spolky, inštitúcie, firmy i rodiny doma. Môžu sa spojiť a spoločne v meste sa stretnúť na námestí. Bubnovať sa môže na školách v triedach, na chodbách, telocvični či na dvore, ale aj vo firmách, organizáciách," priblížili organizátori. Pred podujatím sa budú počas celého týždňa konať aj rôzne aktivity k prevencii násilia.