Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: Policajti hľadali vo Váhostave dokumenty o hospodárení

V budove spoločnosti Váhostav-SK na Hlinskej ulici v Žiline je policajná razia. V priestoroch spoločnosti je tridsať policajtov. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V priestoroch spoločnosti je tridsať policajtov.

Žilina 22. apríla (TASR) – V budovách spoločnosti Váhostav-SK sa dnes uskutočnila policajná razia. Hovorca stavebnej firmy Tomáš Halán pre TASR potvrdil, že sa uskutočnila v sídle spoločnosti v Bratislave aj priestoroch firmy v Žiline. Polícia si podľa neho prišla prevziať písomné dokumenty, ktoré jej firma aj poskytla.

Policajti hľadali v budovách spoločnosti Váhostav-SK v Bratislave a Žiline účtovné doklady a listinné dôkazy súvisiace s jej hospodárením. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra vykonáva prehliadky nebytových priestorov spoločnosti v Žiline a Bratislave... Úkony polície sú vykonávané tak, aby boli zaistené relevantné dôkazy a nenarušila sa prebiehajúca reštrukturalizácia spoločnosti," povedal Slivka. Bližšie informácie polícia vzhľadom na súčasné štádium vyšetrovania neposkytuje.

Podľa hovorcu stavebnej firmy Tomáša Halána išlo o účtovné, ekonomické a zmluvné dokumenty z minulých rokov. Zatiaľ nikto z Váhostavu-SK nebol predvolaný.



"Išlo o účtovné, ekonomické a zmluvné dokumenty z minulých rokov. Ako už spoločnosť informovala pred začatím trestného stíhania, firma spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a poskytne im všetky informácie, ktoré požadujú," doplnil Halán s tým, že chod spoločnosti táto udalosť neovplyvnila a jej zamestnanci ďalej riadne pracujú.

V budove spoločnosti Váhostav-SK na Hlinskej ulici v Žiline je policajná razia. V priestoroch spoločnosti je tridsať policajtov.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Strana Sloboda a Solidarita sa obáva, že k zásahu polície prišlo neskoro a verí, že nejde len o marketingový ťah. "Keď vezmeme do úvahy medializované priateľstvo premiéra Roberta Fica a Juraja Širokého, je ťažké si predstaviť, že v sídlach sa na túto raziu nepripravili. Tento náznak aktivity vnímame ako výsledok sústredeného tlaku opozície a verejnosti, aby na Slovensku prestali vládnuť oligarchovia a vystriedal ich právny štát a spravodlivosť," napísali liberáli vo svojom stanovisku.



[VIDEO] SÍDLO VÁHOSTAVU PRÁVE OBSADILA POLÍCIA!Do budovy Váhostavu v Žiline práve vtrhla viac ako 20tka policajtov. Vchod stráži polícia. O dianí Vás budeme priebežne informovať.

Posted by Sloboda a Solidarita on Mittwoch, 22. April 2015