Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Budovu Najvyššieho súdu evakuujú kvôli anonymnej bombovej hrozbe

Najvyšší súd, archívna snímka. Foto: TASR

V budove sídli aj ministerstvo spravodlivosti. Evakuácia by mala trvať do 13.00 hodiny.

Bratislava 13. marca (TASR) – Budovu Najvyššieho súdu na Župnom námestí v Bratislave pre bombovú hrozbu evakuuje polícia. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. V budove sídli aj ministerstvo spravodlivosti. Evakuácia by mala trvať do 13.00 hodiny. Podľa Važanovej sa bombová hrozba týka všetkých bratislavských súdov.

"Dnes v čase krátko pred 09.30 bola na linke 112 prijatá informácia o údajnom umiestnení výbušného systému v priestoroch budovy súdu. Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti v súčasnosti vykonávajú v priestoroch súdov na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," uviedol v utorok pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.

"Približne po 10.00 hodine sa do Justičného paláca dostavili príslušníci polície. Nariadili evakuáciu všetkých prítomných v budove a evakuácia by mala trvať približne dve hodiny," uviedol pre TASR Krajský súd v Bratislave.

Budovy bratislavských súdov evakuovali naposledy 22. februára. Anonymný oznamovateľ vtedy nespresnil konkrétny bratislavský súd, kde má byť uložená bomba. Šlo o falošný poplach.