Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bugár ani Procházka sa Fica nebudú pýtať na byt zo spisu Gorila

Na snímke sprava predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda strany #Sieť Radoslav Procházka na brífingu počas rokovania trojčlenných delegácii strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť na Úrade vlády SR v Bratislave 16. marca 2016. Foto: TASR - Andrej Galica

Nie je moja úloha pýtať sa to premiéra, nie som vyšetrovateľ, konštatoval Béla Bugár.

Bratislava 23. marca (TASR) - Lídri Mosta-Híd a #Siete Béla Bugár a Radoslav Procházka sa nebudú pýtať svojho koaličného partnera a premiéra Roberta Fica (Smer-SD), či bol v byte na Vazovovej ulici, ktorý sa spomína v spise Gorila.

"Nie je moja úloha pýtať sa to premiéra, nie som vyšetrovateľ. Ak by som bol vyšetrovateľ, určite by som ho zavolal a pýtal sa. Ale nie som vyšetrovateľ. Nikdy nebudem hovoriť do toho, čo má robiť vyšetrovateľ, polícia, súdy, prokuratúra," uviedol Bugár.

Najdôležitejšie je pre neho, aby sa prípad uzavrel. "Tak alebo onak sa to musí uzavrieť. Vyšetrovací tím by mal informovať, čo vyšetrili, kde sa už nedá nič robiť, prípadne, aký je konečný výsledok vyšetrovania," poznamenal.

Na účasť v "gorilom byte" sa Fica nepýtal ani Procházka. "Plánujem zvýšiť tlak na to, aby sa posilnil vyšetrovací tím Gorily aj prokurátorský tím, ktorý na to dohliada," povedal Procházka. Osobný názor na Ficovu účasť v byte na Vazovovej má, ale nepovie ho. "Ja si názor na to, či tam bol, alebo nie, nechám pre seba," uzavrel.