Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bugár: Najhoršia vláda by bola Smer-SNS, chceme pravicový kabinet

Na archívnej snímke Béla Bugár (vľavo) a Lucia Žitňanská. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bugár je presvedčený, že je tu možnosť vymeniť vládu jednej strany.

Bratislava 14. februára (TASR) - Najhoršia vláda, ktorá môže po voľbách vzniknúť, je vláda Smeru-SD a SNS. Druhá zlá alternatíva je vláda jednej strany. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý preferuje pravicovú vládu.

Práve tá by bola pre Slovensko podľa neho najlepšia. "Naším cieľom je vytvoriť pravicovú vládu," reagoval Bugár na otázky o možnej koalícii Smeru-SD s Mostom-Híd. Zdôraznil, že Most-Híd chce zmeniť charakter štátu. Verí, že by mohol vo voľbách siahnuť na dvojciferný výsledok.

Bugár je presvedčený, že je tu možnosť vymeniť vládu jednej strany. Dodal, že budúca vláda musí byť veľmi pevná. Prípadní pravicoví partneri by na seba podľa neho nemali útočiť.

Šéf Mosta-Híd už dlhšie hovorí, že jadrom pravicovej vlády by mali byť Most-Híd, KDH a #Sieť. V súvislosti so stranou Radoslava Procházku uviedol, že je to nová strana a tie sú vždy rizikom. "Dôležité je, aby predseda bol rozhodný a pevný vo svojich rozhodnutiach," doplnil Bugár.