Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

BUGÁR: Verím, že sa exit polly mýlia, toto zloženie by nebolo dobré

Na Slovensku sa v sobotu 5. marca 2016 uskutočnili voľby do Národnej rady Slovenskej republiky, v ktorých sa o priazeň voličov uchádzalo 23 politických strán. Na snímke uprostred predseda strany Most-Híd Béla Bugár, podpredseda strany László Solymos (vpravo) a podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská (druhá sprava) sledujú prvé predbežné výsledky volieb do Národnej rady Slovenskej republiky počas volebnej noci v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V exit polle zverejnenom v televízii Markíza dosiahol Most-Híd výsledok 7,3 percenta, čo by znamenalo 12 mandátov.

Bratislava 5. marca (TASR) - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár verí, že sa exit polly mýlia a skutočné výsledky volieb budú iné. "Nemyslím si, že takéto zloženie parlamentu by bolo prospešné pre Slovensko, pre jeho smerovanie a charakter," povedal na tlačovej konferencii po zverejnení prvých exit pollov.

V exit polle zverejnenom v televízii Markíza dosiahol Most-Híd výsledok 7,3 percenta, čo by znamenalo 12 mandátov. V parlamente je zrejme podľa výsledkov aj Marian Kotleba a jeho Ľudová strana Naše Slovensko a tiež Sme rodina - Boris Kollár. Bugár verí, že jeho Most-Híd bude mať lepší skutočný výsledok. Nechce sa vyjadrovať ani k možným koalíciám, ktoré sa dajú vyčítať z exit pollov.



Víťazom dnešných parlamentných volieb sa podľa exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus, stala strana Smer-SD so ziskom 27,3 percenta hlasov. Na druhom mieste skončila SaS s 13,3 percentami, prvú trojku uzatvára OĽaNO-NOVA s 11,2 percentami.

Do parlamentu by sa podľa tohto prieskumu dostala aj SNS s 8 percentami, Most-Híd so 7,3 percentami, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so 6,8 percentami, #Sieť so 6,7 percentami, Sme Rodina - Boris Kollár s 5,9 percentami a KDH s presne 5 percentami.

Ak by voľby dopadli takto, Smer-SD by v Národnej rade (NR) SR obsadil 45 kresiel, SaS 22 kresiel, OĽaNO-NOVA 18 kresiel, SNS 13 kresiel, Most-Híd 12 kresiel, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 11 kresiel a #Sieť po 11 kresiel, Sme Rodina - Boris Kollár 10 kresiel a KDH 8 kresiel.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.