Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

B. BUGÁR: Vláda nepriniesla systémové riešenia, tri roky premárnila

Predseda Most-Híd Béla Bugár Foto: TASR/Michal Svítok

Predseda strany Most-Híd vláde Roberta Fica zazlieva, že jej opatrenia poškodili nielen súčasné, ale i budúce generácie.

Bratislava 1. apríla (TASR) – Vláda Roberta Fica nedokázala priniesť systémové riešenia v kľúčových oblastiach rozvoja krajiny. Tvrdí to predseda opozičnej parlamentnej strany Most–Híd Béla Bugár. Tri roky jej pôsobenia preto považuje za premrhané.

V odpočte pri príležitosti sobotňajšieho (4.4.) tretieho výročia nástupu vlády šéf parlamentnej strany uviedol, že Slovensko stagnuje a neriešia sa dlhodobé problémy ľudí. „Vládny Smer-SD počas troch rokov ukázal, že volebné heslá o istotách zostali len prázdnymi sľubmi,“ zhodnotil.

Bugár vláde zazlieva, že jej opatrenia poškodili nielen súčasné, ale i budúce generácie. „Neustále zásahy do dôchodkového systému, zvyšovanie daní a odvodov, tolerovanie rozsiahlej korupcie, sú len niektoré negatívne kroky tejto vlády,“ uviedol.

Na kroky vlády podľa opozičného politika doplácajú mnohé skupiny ľudí, ktorých životná úroveň sa zhoršuje. Aktuálny prípad reštrukturalizácie Váhostavu ukazuje, že Smer-SD nestojí na strane malých živnostníkov, ale veľkých finančných skupín, menoval.

Najväčšou chybou vládnutia Smeru-SD je podľa Bugára mocenský štýl politiky prejavujúci sa na všetkých úrovniach. „Smer ukazuje, že mu nejde o ľudí a pozitívne zmeny v prospech nich, ale len o moc,“ doložil Bugár.

Domnieva sa, že obdobie stagnácie Slovenska môže po parlamentných voľbách v roku 2016 ukončiť len strana, ktorá prinesie systémové riešenia a bude mať odvahu ich presadiť. Priznal však, že občania aj vďaka chybám opozície nevidia inú alternatívu.

„Na stretnutiach cítim, že ľudia nie sú spokojní so súčasným stavom, nevidia však zatiaľ iné riešenia. Našou hlavnou úlohou je preto ponúknuť alternatívu, ktorej uveria,“ podčiarkol Bugár. Doplnil, že aj z tohto dôvodu jeho strana v sobotu (28.3.) pomenovala strany KDH a Sieť ako partnerov, s ktorými chce takúto alternatívu vytvárať.