Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Bugárovcov dnes zamestná zmena stanov aj personálne otázky

Predseda Most-Híd Béla Bugár Foto: TASR/Michal Svítok

Most-Híd si bude voliť nového podpredsedu, ktorým by sa mal stať šéf poslaneckého klubu László Solymos.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Zmena stanov, personálne otázky a žiadosť o vstup do Európskej ľudovej strany čakajú dnes v Rimavskej Sobote delegátov Snemu strany Most-Híd. Okrem predsedu Bélu Bugára sa im prihovoria aj zástupcovia strán SDKÚ-DS a KDH.

Bugárovci si budú voliť nového podpredsedu, ktorým by sa mal stať šéf poslaneckého klubu László Solymos. Ak ho delegáti snemu zvolia, pridá sa k podpredsedom Zsoltovi Simonovi, Rudolfovi Chmelovi a Ivanovi Švejnovi.

Most-Híd má riešiť aj obsadenie dvoch kresiel v predsedníctve po Edite Pfundtnerovej, ktorá po voľbách opustila stranu, a po Pétrovi Vörösovi, ktorý sa rovnako po voľbách vzdal všetkých straníckych funkcií. Republikový výbor na ich miesta v predsedníctve v júni odobril manažérku strany Editu Nochtovú a Pavla Burdigu, ktorý v súčasnosti vedie mesto Rožňava namiesto bývalého primátora Vladislava Laciaka.

Okrem Nochtovej a Burdigu by mal snem rozhodnúť aj o treťom členovi predsedníctva, ktorý nahradí Lászlóa A. Nagya. Ten stranícky orgán opustil po tom, ako sa stal splnomocnencom vlády SR pre národnostné menšiny.

Snem sa má tiež zaoberať úpravou stanov, ktorá má prispieť k lepšiemu fungovaniu strany. Most-Híd chce rýchlejšie prijímať nových členov a ľahšie budovať regionálne štruktúry. Novelizácia stanov má okrem iného zrušiť ročnú čakaciu lehotu na vstup do strany a tiež zabezpečiť rýchlejší rozvoj regionálnych štruktúr. Úpravou má prejsť aj vnútorný poriadok strany.