Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Slovensko

Bútora: Riaditelia MŠ budú môcť prijímať deti aj cez prestup

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora počas tlačovej konferencie k podpisu memoranda o spolupráci na edukačnom programe STE(A)M pre základné, stredné a odborné školy 11. augusta 2023 v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Predpokladom prijatia cez prestup do inej materskej školy je to, aby škôlka, do ktorej má dieťa prestúpiť, mala voľné kapacity.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Riaditelia materských škôl budú môcť prijímať deti aj cez prestup. Zmena by mala byť účinná od blížiaceho sa školského roka. Pre TASR to uviedol minister školstva Daniel Bútora.

"Toto rozhodnutie bude vydávané v prípade, ak je dieťa už prijaté v inej materskej škole, ale z objektívnych alebo subjektívnych dôvodov sa rodičia rozhodnú ukončiť dochádzku dieťaťa v tejto škole a požiadajú o prijatie cez prestup do inej materskej školy," priblížil minister.

Predpokladom prijatia cez prestup do inej materskej školy je to, aby škôlka, do ktorej má dieťa prestúpiť, mala voľné kapacity. Ako uviedol Bútora, vyrieši to viaceré komplikácie, ktoré v tejto súvislosti vznikali v praxi.