Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Bývalému šéfovi VSS prehľadali auto, mali sa nájsť utajované materiály

ILustračné foto Foto: TASR

Policajti zaistili materiály podliehajúce stupňu utajenia dôverné a vyhradené, bližšie informácie o nich nie sú známe.

Bratislava 22. júna (TASR) - Bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca dnes po tom, čo mu polícia prehľadala auto, odviedli na výsluch. Ten podľa svojich slov nevedel, prečo sa akcia udiala. "Myslím, že všetci vedia, prečo to je...beriem to ako pokračovanie toho, čo bolo," skonštatoval pre televíziu Markíza.

Jeho priateľka a bývalá dôstojníčka tajnej služby Katarína Svrčeková pre portál sme.sk vyjadrila obavy, že im do auta mohol niekto niečo nastrčiť. "Vyťahujú z auta veci, ktoré mi nie sú známe, a pritom sme balili veci spolu, išli sme na výlet," povedala pre portál. Ako informovala v dnešnom spravodajstve televízia Markíza, policajti zaistili asi vrece vecí a listinné dôkazy.

"Dnešnú policajnú prehliadku osobného auta môjho priateľa Romana Mikulca a jeho následné zadržanie považujem za súčasť zastrašovania osoby, ktorá na čele VSS stála za odhaľovaním machinácií jej bývalého vedenia," napísala sme.sk Svrčeková. Tú podľa jej slov tiež predvolali na výsluch, dôvodom má byť, že jej v taške boli "nejaké veci".

Policajti zaistili utajované materiály

Policajti počas dnešnej prehliadky auta bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca zaistili materiály podliehajúce stupňu utajenia dôverné a vyhradené. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Andrey Predajňovej.

"Vzhľadom na udalosti posledných dní, anonymné doručenia dokumentov VSS niekoľkým médiám, dozorujúci prokurátor ÚŠP vydal pokyn vyšetrovateľovi Policajného zboru na vykonanie zaisťovacích úkonov. Tieto boli vykonané dnes, a to v súlade s ustanoveniami Trestného poriadku," povedala Predajňová.

Poznamenala, že nakoľko sú zaistené materiály pod stupňom utajenia - dôverné a vyhradené v súčasnom období vyhodnocované, bližšie informácie na základe pokynu dozorujúceho prokurátora ÚŠP nie je možné poskytnúť.