Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

D.ČAPLOVIČ: Nebudem kandidovať na podpredsedu Smeru-SD

Dušan Čaplovič Foto: TASR

Dušan Čaplovič podľa vlastných slov naďalej podporuje politiku Smeru-SD v zmysle programových téz a chce pokračovať v práci poslanca Národnej rady SR.

Bratislava 28. októbra (Teraz.sk) - Podpredseda Smeru-SD Dušan Čaplovič sa na decembrovom sneme strany nebude opätovne uchádzať o podpredsednícky post. Ako uviedol pre TASR a náš portál, o tejto skutočnosti informoval približne pred tromi týždňami predsedu Smeru-SD Roberta Fica listom.

"Je to osobný list, ktorý som ako podpredseda Smeru-SD napísal predsedovi strany Robertovi Ficovi," konštatoval Čaplovič.

"Napísal som, že na najbližšom sneme nebudem kandidovať na podpredsednícku funkciu a dávam ju k dispozícii mladšej generácii," dodal s tým, že dôvodom pre toto rozhodnutie bol vek, keďže nedávno oslávil sedemdesiate narodeniny.

"Budem naďalej podporovať politiku Smeru-SD v zmysle téz, ktoré strana prijala na medzinárodnej programovej konferencii a budem pokračovať vo svojej práci poslanca Národnej rady SR," zdôraznil Čaplovič.

Programové tézy a očakávané zmeny


Delegáti programovej konferencie Smeru-SD 22. októbra jednohlasne odobrili tézy, ktoré predstavil podpredseda strany Marek Maďarič. Krajským a okresným radám Smeru-SD a poslaneckému klubu odporučili, aby sa programovými tézami zaoberali.

Predsedníctvu strany zase delegáti odporučili, aby na stranícky snem (10.12.) v Prešove predložilo návrh postupu spracovania nového programu, s ktorým sa bude strana uchádzať o dôveru občanov v najbližších voľbách do NR SR.

"Platí, že témy a tézy sú otvorené. Dávajte nám návrhy, budeme ich tam dopĺňať a definitívne o tom budeme rozhodovať až na sneme v Prešove," informoval 22. októbra predseda strany a premiér Robert Fico.

Neskôr v Rádiu Expres doplnil, že na decembrovom sneme nastanú určité zmeny aj v predsedníctve strany a medzi podpredsedami, konkrétne ich však nešpecifikoval.