Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Čaputová: Česko dnes na znak smútku stíchlo, spolu s ním smútime aj my

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá odobrala Ivanovi Šimkovi poverenie viesť Ministerstvo vnútra (MV) SR v Prezidentskom paláci v Bratislave v stredu 19. júla 2023. Dočasným riadením rezortu poverila premiéra Ľudovíta Ódora. Foto: TASR Jaroslav Novák

V Česku je v sobotu vyhlásený štátny smútok na uctenie si pamiatky obetí streľby, ktorá sa odohrala vo štvrtok (21. 12.) na Univerzite Karlovej v Prahe.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Celé Česko dnes na znak smútku stíchlo a spolu s ním smútime aj na Slovensku. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

"Násilné a nezmyselné konanie útočníka poznamenalo vianočné obdobie radosti neopísateľnou bolesťou. Stojíme pri vás, aj keď vašu bolesť to len ťažko zmierni. Veľmi si prajem, aby sa všetci zranení v nemocniciach čo najrýchlejšie zotavili, na tele aj na duši, a mohli sa vrátiť k svojim rodinám," dodala.

V Česku je v sobotu vyhlásený štátny smútok na uctenie si pamiatky obetí streľby, ktorá sa odohrala vo štvrtok (21. 12.) na Univerzite Karlovej v Prahe. Tragédia si vyžiadala 15 mŕtvych vrátane strelca a 25 zranených ľudí.