Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Čaputová rokovala so zástupcami krajinskej vlády Saska-Anhaltska

Na snímke uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová na stretnutí s predstaviteľmi spolkovej vlády Sasko-Anhaltsko, druhý vľavo veľvyslanec SR v Nemecku Marián Jakubócy 30. augusta 2023 v Magdeburgu. Foto: TASR - Erik Mader

Hlavnými témami stretnutí bola zelená tranzícia, veda, výskum a vzdelávanie a hospodárska spolupráca.

Magdeburg 30. augusta (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová rokovala v nemeckom Magdeburgu s predstaviteľmi spolkovej krajiny Sasko-Anhalstko. Navštívili tiež Fraunhoferov inštitút, výskumno-vývojové centrum pre prevádzku a automatizáciu podnikov, informuje z Magdeburgu osobitný spravodajca TASR.

Hlavnými témami stretnutí bola zelená tranzícia, veda, výskum a vzdelávanie a hospodárska spolupráca. Prezidentku sprevádzajú ministri hospodárstva a školstva Peter Dovhun a Daniel Bútora, ako aj predstavitelia Technickej univerzity v Košiciach, Slovenskej technickej univerzity a Kempelenovho inštitútu.

Popoludní prezidentka v magdeburskej katedrále prevezme Cenu cisára Otta. Mesto Magdeburg ju ocení za zásluhy v boji proti korupcii, upevňovanie liberálnych európskych hodnôt a osobný vklad pri ochrane životného prostredia na Slovensku.

Kultúrna nadácia cisára Otta udeľuje ocenenie od roku 2005, v dvojročných intervaloch cenou honoruje osobnosti a inštitúcie za významný prínos k proeurópskej integrácii. V minulosti sa jej laureátmi stali napríklad bývalý nemecký prezident Richard von Weizsäcker, bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová či rumunský prezident Klaus Johannis.





(osobitný spravodajca TASR Erik Mader)