Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Časť škôl dostane peniaze na rekonštrukciu a vybavenie telocviční

Juraj Draxler Foto: TASR - Oliver Ondráš

Hoci budovy škôl patria do kompetencie zriaďovateľov, od minulého roka sa ministerstvo rozhodlo aktívne pristúpiť k zlepšovaniu ich stavu, uviedol minister Juraj Draxler.

Bratislava 23. marca (TASR) - Ministerstvo školstva pošle v týchto dňoch do škôl spolu 10.000.000 eur. Za tieto peniaze si môžu vynoviť palubovku, položiť novú strechu, dať nové okná, zrekonštruovať elektroinštaláciu či ústredné kúrenie. Použiť sa tiež môžu na rekonštrukciu sociálnych zariadení.

"Teším sa, že tisíce detí dostávajú príležitosť na lepšie športovanie," uviedol minister školstva Juraj Draxler. O dotáciu z druhého vládneho sociálneho balíčka sa uchádzalo 448 škôl, z toho 203 škôl v rámci kapitálových výdavkov a 346 škôl v rámci bežných výdavkov.

Komisia nakoniec rozhodla, že peniaze na rekonštrukciu a dostavbu telocviční dostane 178 škôl zriadených obcou vo výške 8.003.000 eur a 25 škôl zriadených vyššími územnými celkami vo výške 997.000 eur. V rámci bežných výdavkov, teda napríklad na dovybavenie športového náradia, dostane 70 škôl zriadených vyššími územnými celkami peniaze vo výške 201.600 eur a 276 škôl zriadených obcou vo výške 798.400 eur.

Hoci budovy škôl patria do kompetencie zriaďovateľov, od minulého roka sa ministerstvo rozhodlo aktívne pristúpiť k zlepšovaniu ich stavu. "Tak, ako sme v minulom roku rozbehli úspešné investície do materských škôl, tak teraz urobíme radosť deťom, ich rodičom a učiteľom vynovenými a novovybavenými školskými telocvičňami," dodal Draxler.