Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Čecha obvineného z vraždy v P. Bystrici budú stíhať väzobne

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti od 17. apríla, ako aj počas víkendu a nasledujúcich dní vykonávali procesné úkony za účelom objasnenia tohto závažného skutku.

Trenčín 24. apríla (TASR) - Štátneho príslušníka Českej republiky, 36-ročného Josefa obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy a pokusu o vraždu, ku ktorej došlo 17. apríla v Považskej Bystrici, budú stíhať väzobne. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Trenčíne. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Sudca vzal obvineného do väzby, pretože existujú dôvodné obavy, že by sa vyhýbal trestnému stíhaniu, že by pôsobil na svedkov a takisto je tu obava, že by mohol dokonať trestný čin, o ktorý sa pokúsil," zdôvodnil rozhodnutie sudcu hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.



Obvinený bude väzobne stíhaný v súvislosti s vraždou 40-ročného Erika z Považskej Bystrice a pokusom o vraždu 30-ročného Patrika z Beluše. Patrik, ktorý mal strelné poranenie krku a krvácal, prišiel 17. apríla približne o 13.45 h pred považskobystrickú nemocnicu na vozidle BMW s medzinárodnými poznávacími značkami Česka. Na sedadle spolujazdca sedel Erik, ktorý v čase, keď prišlo vozidlo do nemocnice, bol už mŕtvy.

Policajti od 17. apríla, ako aj počas víkendu a nasledujúcich dní vykonávali procesné úkony za účelom objasnenia tohto závažného skutku. Osoby Patrika a Erika nie sú pre považskobystrických policajtov neznáme. Polícia prípad naďalej vyšetruje.