Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Vodiči pozor, na cestách vás neminie poľadovica ani sneženie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Všetky sledované cesty, vrátane diaľnic, rýchlostných úsekov i horských priechodov, sú zjazdné.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Na diaľnici D1 v úseku Východná-Važec je v dôsledku silného sneženia znížená dohľadnosť na 100 m. V okrese Levoča sa na cestách III. triedy vyskytuje poľadovica. O aktuálnej situácii pre motoristov informuje portál Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk.

Cestári ďalej upozorňujú, že všetky sledované cesty, vrátane diaľnic, rýchlostných úsekov i horských priechodov, sú zjazdné.

Povrch vozoviek diaľnic a rýchlostných úsekov je prevažne vlhký až mokrý, okrem úsekov R3 na Orave a R4 - obchvat Svidník, kde je na vozovkách vrstva kašovitého snehu do 1 cm.

Aj cesty I. až III. triedy sú prevažne vlhké až mokré, vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska sú tieto komunikácie pokryté miestami vrstvou kašovitého až utlačeného snehu vo výške 1 až 3 cm, v okolí Trstenej môže mať kašovitý sneh na cestách III. triedy výšku až 5 cm. Cestári takisto upozorňujú, že v okolí Kokavy nad Rimavicou a Makova sa na cestách nižších tried môže nachádzať zľadovatený sneh.

Aj povrch vozoviek na horských priechodoch je prevažne vlhký až mokrý, na viacerých priechodoch je však na cestách jeden- až dvojcentimetrová vrstva utlačeného, prípadne kašovitého snehu.