Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Cesty sú zjazdné, no situáciu miestami komplikuje hmla a vietor

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa cestárov zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý

Bratislava 2. decembra (TASR) - Všetky sledované cesty, diaľnice a rýchlostné komunikácie na Slovensku sú momentálne zjazdné. Vodiči by si mali ale dávať pozor v Šumiaci na záveje, ktoré vytvára silný nárazový vietor. Taktiež aj na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov v okrese Levice a v okolí Bratislavy. Horské priechody Vrchslatina a Šútovce sú uzavreté pre vozidlá dlhé viac ako 10 metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.


Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa cestárov zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú taktiež zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. V hornatejších oblastiach Slovenska sú vozovky sčasti pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch, miestami do piatich centimetrov (cm). Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na horskom priechode Cukmantel je zľadovatený sneh do troch cm a na horských priechodoch Dobšiná, Huty, Podspády sa na vozovkách nachádza vrstva utlačeného alebo kašovitého snehu do troch cm. Na horských priechodoch Zbojská a Vrchslatina až do piatich cm.