Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Charita zbiera školské pomôcky pre deti z chudobných rodín

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Zberné miesta sú dostupné po celom Slovensku.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje aj tento rok zbierku školských pomôcok pre deti z chudobných rodín. Potrvá do polovice septembra. Zberné miesta sú dostupné po celom Slovensku. Ľudia môžu prispieť novými alebo použitými školskými pomôckami a elektronikou, prípadne finančne. TASR o tom informovala Monika Molnárová zo SKCH.

"Hoci ceny v obchodoch v dôsledku inflácie stúpajú, príjmy rodín, ktoré sú odkázané na pomoc druhých, sa nemenia. Je pre nás dôležité podporovať ich deti vo vzdelaní, keďže to môže byť príležitosťou, ako sa môžu vymaniť z chudoby," zdôraznil generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.

Priblížil, že štát síce poskytne príspevok rodičom školopovinných detí v hodnote 100 eur, ale až v októbri. Problémom je, že táto suma len čiastočne pokryje náklady spojené so začiatkom školského roka u prvákov. Náklady pre nich sú podľa neho viacnásobne vyššie.

Charita distribuuje zhromaždené školské pomôcky pre deti po celom Slovensku. Okrem toho poskytuje štipendiá, ktoré kryjú cestovné náklady a poplatky spojené so záujmovými krúžkami. Zhromaždené pomôcky smerujú aj do Centier pre deti a rodiny, ktoré sú nástupcami bývalých detských domovov. Svoju pomoc tiež adresuje rodinám so zdravotne znevýhodnenými deťmi či do neúplných rodín.