Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Charitatívna organizácia Dobrý anjel spustila nový projekt AnjelSKý

Ilustračná snímka. Foto:

Na začiatok projektu sa zapojilo sedem značiek, ktoré označia vybrané výrobky ako "anjelské" alebo v rámci projektu vytvoria nový dizajn obalu takémuto "anjelskému" výrobku.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Charitatívna organizácia Dobrý anjel spustila začiatkom septembra dlhodobý projekt AnjelSKý, v ktorom môžu odteraz ľudia pomáhať aj kúpou obľúbených potravín a drogérie. TASR o tom informovala marketingová manažérka organizácie Ľudmila Kolesárová.

Na začiatok projektu sa zapojilo sedem značiek, ktoré označia vybrané výrobky ako "anjelské" alebo v rámci projektu vytvoria nový dizajn obalu takémuto "anjelskému" výrobku. "Z každého takéhoto výrobku budú každý mesiac prispievať dve percentá respektíve dva centy na charitu. Celá získaná suma, pričom hovoríme o tisícoch eur mesačne, bude do posledného centa prerozdelená rodinám v systéme Dobrý anjel," uviedla Kolesárová.

Podobný projekt podľa jej slov existuje i v zahraničí a bol založený spevákom Bonom z U2, volá sa RED. "My sme sa rozhodli ísť cestou rýchloobrátkového tovaru, pretože naši darcovia sú zvyknutí pomáhať pravidelne a aj rodinám posielame pomoc každý mesiac," vysvetlila Kolesárová. Verí, že našli novú cestu, ako pomáhať rodinám chorých ešte viac a zároveň pestovať spoločenskú zodpovednosť v podnikateľskom prostredí.

Systém Dobrý anjel dlhodobo pomáha pravidelným mesačným príspevkom viac ako trom tisícom rodín s deťmi, kde niekto trpí na rakovinu alebo dieťa má inú zákernú chorobu, a kde táto choroba dostala rodinu do finančnej núdze. Doteraz prerozdelil od darcov do posledného centa viac ako 38,8 milióna eur a pomohol prejsť náročným obdobím 7941 rodinám. Spolupracuje s 1551 lekármi.