Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

POSLEDNÝ ROZHOVOR S.CHELEMENDIKA: Chystá sa veľké rabovanie Európy

Sergej Chelemendik vo svojom poslednom televíznom interview. Foto: TABLET.tv/Viliam Šuška

Posledné televízne interview nahral so Sergejom Chelemendikom spolupracovník TABLET.TV Viliam Šuška 29. apríla v Ruskom centre.

Bratislava 5. mája (Teraz.sk) - Pravdepodobne posledné televízne interview poskytol Sergej Chelemendik spolupracovníkovi TABLET.TV Viliamovi Šuškovi 29. apríla v Ruskom centre, po prednáške s ruským novinárom, politickým aktivistom a spisovateľom Nikolajom Viktorovičom Starikovom.



"Doba relatívneho kľudu a stability v Európe skončila. Nastúpili nové faktory," povedal v rozhovore Chelemendik. Dodal, že USA podľa neho chcú využívať Európu pre svoje záujmy podstatne intenzívnejšie, ako doteraz. "Na to je zmluva o transatlantickom obchode, ktorú som počas prednášky pomenoval tvrdo ale pravdivo ako rabovanie Európy, ktoré sa pripravuje vo veľkom," dodal.

Chelemendik sa tradične zastal Ruska, ktoré podľa neho silnie a je voči Európe mierumilovné, ale USA ho vykresľujú ako nepriateľa. Ďalším faktorom, ktorý podľa neho ohrozuje Európu, je Islam a hrozí tu zrážka civilizácií v huntingtonovskom zmysle slova.

Dnes nočných hodinách zomrel bývalý poslanec Národnej rady SR Sergej Chelemendik. Oznámila to jeho dcéra Polina na sociálnej sieti.