Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Chronológia demisií ministrov vlády Roberta Fica

Predseda vlády SR Robert Fico, archívne foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) odstupuje zo svojej funkcie. TASR v tejto súvislosti prináša chronológiu demisií ministrov vlády Roberta Fica.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) odstupuje zo svojej funkcie. Informovala o tom jeho hovorkyňa Miriam Žiaková. Stalo sa tak podľa nej po dnešnom rozhovore s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD).

TASR v tejto súvislosti prináša chronológiu demisií ministrov vlády Roberta Fica.

2. júla 2014 - Minister hospodárstva Tomáš Malatinský podal demisiu. Išlo o prvú zmenu v kabinete Roberta Fica (Smer-SD) od jeho nástupu do vlády v apríli 2012. Do kresla ministra hospodárstva zasadol v nasledujúci deň Pavol Pavlis.

2. júla 2014 - Po vzájomnej dohode s premiérom Robertom Ficom sa rozhodol podať demisiu minister školstva Dušan Čaplovič. Novým šéfom rezortu školstva sa v nasledujúci deň stal Peter Pellegrini.

3. novembra 2014 - Zuzana Zvolenská (nom. Smer-SD) prijala výzvu premiéra Roberta Fica a odišla z postu ministerky zdravotníctva SR. Dôvodom bol podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Novým šéfom rezortu zdravotníctva sa 6. novembra stal Viliam Čislák.

25. novembra 2014 - Prezident SR Andrej Kiska prijal demisiu ministra školstva Petra Pellegriniho (Smer-SD) a na jeho miesto vymenoval štátneho tajomníka rezortu Juraja Draxlera.