Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Za Slovensko sa bude opäť modliť 31-dňový ruženec

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do modlitby posvätného ruženca sa zapoja diecézni aj rehoľní kňazi, rehoľné rády a laické spoločenstvá.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Na Slovensku sa budú opäť modliť 31-dňový ruženec za krajinu. Začne sa v piatok 1. októbra o 0.00 h, skončí sa v nedeľu 31. októbra o 24.00 h. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

"Svätý Otec František vyzval v máji na nepretržitú modlitbovú reťaz. My sme túto výzvu prijali a modlili sme sa po celom Slovensku 31 dní, 24 hodín denne. Október je opäť mesiacom Panny Márie. Je mesiacom zjavení vo Fatime. Preto sa budeme opäť modliť 31 dní, 24 hodín denne," uviedli organizátori. Ako doplnili, modliť sa bude za úmysly Svätého Otca a úmysly slovenských biskupov. "Taktiež sa budeme modliť už tradične za ochranu života od počatia po prirodzenú smrť, za opravdivú úctu k eucharistii a Stvoriteľovi, za Slovensko a jeho národ," avizujú organizátori.

Do modlitby posvätného ruženca sa zapoja diecézni aj rehoľní kňazi, rehoľné rády a laické spoločenstvá. Sledovať a modliť sa naživo je možné na www.somkatolik.sk www.slovenskydohovorzarodinu.sk na ich profiloch na sociálnych sieťach.