Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Členovia Rady vlády pre ľudské práva chcú schôdzu k zrušeniu dotácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ministerstvo spravodlivosti SR zrušilo aktuálnu dotačnú výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Ľudské práva 2024 s alokáciou 769.500 eur.

Bratislava 23. februára (TASR) - Pätnásť členov Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť žiadajú mimoriadnu schôdzu k zrušeniu dotačnej výzvy na podporu ľudských práv. Na jej zvolanie vyzvali ministra spravodlivosti a predsedu rady Borisa Suska (Smer-SD). TASR o tom informovali z občianskeho združenia Možnosť voľby, ktorého štatutárna zástupkyňa Adriana Mesochoritisová je členkou rady.

"Hlavným bodom diskusie sú odporúčania rady k situácii vzniknutej zrušením výzvy ministerstva spravodlivosti na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na rok 2024 na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie," priblížili.

Ministerstvo spravodlivosti SR zrušilo aktuálnu dotačnú výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Ľudské práva 2024 s alokáciou 769.500 eur, prostriedky plánuje použiť na pomoc obetiam násilia.