Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Slovensko

Clintonová prezidentkou nebude. Na FOTO s Mečiarom, Dzurindom,Lajčákom

Na kombo snímke americká politička H. Clintonová počas stretnutia so slovenskými politikmi. Foto: TASR

H.Clintonová podľa agentúry AP prezidentkou USA nebude. Pozrite si fotografie stretnutí tejto americkej političky so slovenskými politikmi.


Bratislava 9.novembra (Teraz.sk) - Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Porazil svoju demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Dlhodočná skúsená diplomatka Clintonová pozná aj pomery na Slovensku. Navštívila našu krajinu v časoch mečiarizmu v roku 1996, aj po zmene vo voľbách v roku 1999.



Obdobie vlády tzv. mečiarizmu - vlády premiéra SR Vladimíra Mečiara (HZDS)



Manželka amerického prezidenta Hillary Clintonová pricestovala 6.júla na jednodňovú návštevu SR. Prvú dámu USA sprevádzala veľvyslankyňa USA pri OSN Madeleine Albrightová. Hostí na bratislavskom Letisku generála Milana Rastislava Štefánika privítala manželka slovenského prezidenta Emília Kováčová, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Jozef Šesták, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Ralph Johnson a ďalší predstavitelia.Počas krátkeho pobytu v Bratislave sa H.Clintonová stretla s prezidentom SR Michalom Kováčom, premiérom Vladimírom Mečiarom, s primátorom hlavného mesta SR Bratislavy Petrom Kresánkom a zástupcami mimovládnych organizácií. Návšteva prvej dámy USA v SR je súčastou jej 11-dňového turné po krajinách strednej a východnej Európy. Doposiaľ navštívila Rumunsko, Poľsko a Českú republiku. 19 Zľava: V. Mečiar, H. Clintonová, R. Johnson a M. Albrightová pri stretnutí na úrade vlády SR. Pavel Neubauer 7.6.1996
Foto: TASR Pavel Neubauer


Manželka amerického prezidenta Hillary Clintonová pricestovala 6.júla na jednodňovú návštevu SR. Prvú dámu USA sprevádzala veľvyslankyňa USA pri OSN Madeleine Albrightová. Hostí na bratislavskom Letisku generála Milana Rastislava Štefánika privítala manželka slovenského prezidenta Emília Kováčová, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Jozef Šesták, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Ralph Johnson a ďalší predstavitelia.Počas krátkeho pobytu v Bratislave sa H.Clintonová stretla s prezidentom SR Michalom Kováčom, premiérom Vladimírom Mečiarom, s primátorom hlavného mesta SR Bratislavy Petrom Kresánkom a zástupcami mimovládnych organizácií. Návšteva prvej dámy USA v SR je súčastou jej 11-dňového turné po krajinách strednej a východnej Európy. Doposiaľ navštívila Rumunsko, Poľsko a Českú republiku. 6 Zľava: E. Kováčová, H. Clintonová a M. Kováč v Primacionálnom paláci. V.Benko 6.7.1996
Foto: TASR V.Benko


Manželka amerického prezidenta Hillary Clintonová pricestovala 6.júla na jednodňovú návštevu SR. Prvú dámu USA sprevádzala veľvyslankyňa USA pri OSN Madeleine Albrightová. Hostí na bratislavskom Letisku generála Milana Rastislava Štefánika privítala manželka slovenského prezidenta Emília Kováčová, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Jozef Šesták, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Ralph Johnson a ďalší predstavitelia.Počas krátkeho pobytu v Bratislave sa H.Clintonová stretla s prezidentom SR Michalom Kováčom, premiérom Vladimírom Mečiarom, s primátorom hlavného mesta SR Bratislavy Petrom Kresánkom a zástupcami mimovládnych organizácií. Návšteva prvej dámy USA v SR je súčastou jej 11-dňového turné po krajinách.strednej a východnej Európy. Doposiaľ navštívila Rumunsko, Poľsko a Českú republiku. 26 H. Clintonová pri stretnutí s občanmi na Hlavnom námestí. V. Benko 7.6.1996
Foto: TASR V. Benko


Manželka amerického prezidenta Hillary Clintonová pricestovala 6.júla na jednodňovú návštevu SR. Prvú dámu USA sprevádzala veľvyslankyňa USA pri OSN Madeleine Albrightová. Hostí na bratislavskom Letisku generála Milana Rastislava Štefánika privítala manželka slovenského prezidenta Emília Kováčová, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Jozef Šesták, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Ralph Johnson a ďalší predstavitelia.Počas krátkeho pobytu v Bratislave sa H.Clintonová stretla s prezidentom SR Michalom Kováčom, premiérom Vladimírom Mečiarom, s primátorom hlavného mesta SR Bratislavy Petrom Kresánkom a zástupcami mimovládnych organizácií. Návšteva prvej dámy USA v SR je súčastou jej 11-dňového turné po krajinách strednej a východnej Európy. Doposiaľ navštívila Rumunsko, Poľsko a Českú republiku. 28 H. Clintonová prijíma sošku rytiera Rolanda od P.Kresánka (vpravo). V. Benko 7.6.1996
Foto: TASR V. Benko


Návšteva prvej dámy USA po demokratických zmenách na Slovensku



Prvá dáma Spojených štátov amerických Hillary Rodhamová Clintonová (vľavo) pricestovala 6. októbra 1999 na jednodňovú návštevu Slovenska. Na Letisku Milana Rastislava Štefánika v Ivanke pri Bratislave ju okrem iných privítal minister zahraničných vecí SR Eduard Kukan (vpravo).
Foto: Ivan Majerský/TASR



Prvá dáma Spojených štátov amerických Hillary Rodhamová Clintonová (vľavo) v spoločnosti prezidenta SR Rudolfa Schustera (vpravo) 6. októbra 1999 počas jej jednodňovej návštevy Slovenska v Prezidentskom paláci v Bratislave.
Foto: Pavol Funtál/TASR


Prvá dáma Spojených štátov amerických Hillary Rodhamová Clintonová pricestovala 6. októbra 1999 na jednodňovú návštevu Slovenska. Na sn. brífing H. Clintonovej a premiéra SR Mikuláša Dzurindu po schôdzke na Úrade vlády SR v Bratislave.
Foto: Miroslava Cibulková/TASR


Stretnutia H. Clintonovej ako šéfky americkej diplomacie so slovenskými predstaviteľmi



Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová (vpravo) a premiérka SR Iveta Radičová (vľavo) počas stretnutia na ministerstve zahraničných vecí vo Washingtone 10.novembra 2010.
Foto: TASR/AP



Minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák na stretnutí s americkou ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou vo Washingtone 25.júla 2012.
Foto: TASR - MZV