Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Colníci odhalili cigarety s českými kontrolnými známkami

Colníci zo Senice v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy odhalili v Holíči na bývalom hraničnom prechode s Českou republikou 66.800 kusov cigariet, ktoré mali uniknúť daňovému dozoru Foto: TASR - Colný úrad

Vo vozidle sa nachádzal vodič so spolujazdcom, obaja slovenskej národnosti.

Trnava/Holíč 9. februára (TASR) - Colníci zo Senice v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy odhalili v Holíči na bývalom hraničnom prechode s Českou republikou 66.800 kusov cigariet, ktoré mali uniknúť daňovému dozoru. Únik na spotrebnej dani by predstavoval 6325 eur.

Colníci vykonávali bežnú kontrolu, zameranú na daňový dozor a colný dohľad, v pondelok 8. februára. Počas nej zastavili osobné motorové vozidlo zn. Seat Alhambra so slovenským evidenčným číslom. Vo vozidle sa nachádzal vodič so spolujazdcom, obaja slovenskej národnosti. Po výzve colníkov, či neprepravujú tovar podliehajúci colnému dohľadu alebo daňovému dozoru, sa posádka vozidla priznala, že takýto tovar prepravujú, a to tabakové výrobky, konkrétne cigarety. Cigarety boli označené českou kontrolnou známkou.

„Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takýto trestný čin podľa trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.