Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

CRESCO GROUP rozširuje svoje aktivity v Česku

Metropolitan Foto: Cresco Group

Najväčší rezidenčný developer na Slovensku CRESCO GROUP rozširuje svoje aktivity mimo Slovenska.

Bratislava 22. októbra (OTS) - Do portfólia prvej zahraničnej pobočky spoločnosti CRESCO REAL ESTATE v Prahe pribudli v tomto roku ďalšie dva zaujímavé projekty.

„Naším cieľom je postupne rozširovať pobočku v Prahe a zamerať sa na trh v celej Českej republike – na komerčné aj rezidenčné projekty. Sme veľmi radi, že počas krátkeho fungovania sme v Prahe spustili prípravu už troch zaujímavých projektov,“ uviedol Marcus Schulz, člen predstavenstva pražskej CRESCO REAL ESTATE.

Prvým projektom českého CRESCO REAL ESTATE je rekonštrukcia bývalej továrne TESLA v Prahe- Holešoviciach na administratívnu budovu s výmerou približne 10-tisíc m2. Po modernizácii vznikne v budove aj zaujímavý coworkingový priestor pre IT pracovníkov. V areáli CRESCO REAL ESTATE Praha postupne vybuduje aj vyše 300 bytov stredného a vyššieho štandardu na celkovej ploche 35-tisíc m2.
Tesla
Foto: Cresco Group

Ďalšími projektmi českej dcéry v Prahe je nedávna akvizícia dvoch administratívnych budov – Paramount a Metropolitan. Budovy sa nachádzajú tiež v Holešoviciach a ich celková prenajímateľná plocha je 11 500 m2. Ich súčasťou je aj približne 200 parkovacích miest. „Budovy plánujeme zmodernizovať na atraktívne kancelárske priestory v živej a strategicky dôležitej lokalite v Prahe, ktorá sa neustále rozrastá. Chceme tak posilniť naše portfólio v Holešoviciach a reagovať na požiadavky trhu na inovatívne priestory za dostupné ceny,“ doplnil Marcus Schulz. Konzultantmi pri akvizícii boli spoločnosti Rutland Ježek, BDO a Apollo.
Paramount
Foto: Cresco Group