Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

CSÁKY: Nikdy som nehlasoval za migračné kvóty

Na snímke Pál Csáky. Foto: TASR/Michal Svítok

Europoslanec plánuje vydať trojjazyčnú knihu o názoroch na EÚ.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Nikdy som nehlasoval za migračné kvóty. Reagoval europoslanec Pál Csáky (SMK-MKP) na otázku TASR, čo za svoje doterajšie funkčné obdobie urobil pre slovenského občana.

Podľa jeho slov, počas súčasného volebného obdobia vyzdvihol najmä štyri úspechy. "Ako nového poslanca ma zvolili za podpredsedu petičného výboru a minulý rok prijali môj návrh na menšinový program Viacfarebná Európa vo výške jeden plus jeden milión eur, pričom prvý balík sa nachádza v aktuálnom rozpočte EÚ. Ďalej som organizoval úspešnú prezentáciu maďarských umelcov zo Slovenska v Európskom parlamente (EP) a 30. septembra dostane organizácia Csemadok (Maďarský spoločenský a kultúrny zväz na Slovensku) na môj návrh najvyššie ohodnotenie EÚ Európsky občan," uviedol europoslanec.

TASR sa taktiež zaujímala, čo od svojho zvolenia europoslanec urobil pre to, aby volebná účasť v najbližších eurovoľbách bola lepšia, keďže Slovensko pravidelne obsadzuje posledné priečky tohto rebríčka. "Pravidelne komunikujem s mojimi voličmi a v januári plánujem vydať trojjazyčnú knihu (anglicko-slovensko-maďarskú) o názoroch na EÚ," informoval Csáky. Zároveň dodal, že v pléne EP vystupuje takmer každý mesiac.

Podľa oficiálnej stránky EP v pléne doteraz vystúpil 253-krát. Je poslancom za frakciu Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov), podpredsedom Výboru pre petície a členom Delegácie pre vzťahy s Indiou.