Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Cséfalvayová nepripisuje neoficiálnym rokovaniam Procházku dôležitosť

Na snímke podpredsedníčka Siete Katarína Cséfalvayová Foto: TASR - František Iván

Cséfalvayová nevníma, že by #Sieť bola stranou jedného muža. Stretnutie s Kaliňákom označila za súkromné, preto ju nezaujíma.

Bratislava 11. marca (TASR) - Podpredsedníčku #Siete Katarínu Cséfalvayovú nehnevá, že nebola vopred informovaná o nedeľňajšom (6.3.) neoficiálnom rokovaní šéfa strany Radoslava Procházku s Robertom Kaliňákom zo Smeru-SD. Procházka má jej dôveru.

"Vôbec nepripisujem dôležitosť tomu, keď sa Rado Procházka s niekým stretne neoficiálne," povedala dnes v Bratislave po odovzdávaní osvedčení o zvolení za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR).

Cséfalvayová nevníma, že by #Sieť bola stranou jedného muža. Stretnutie s Kaliňákom označila za súkromné, preto ju nezaujíma. V tejto veci nemá Procházkovi čo vyčítať. "Predsedníctvo mu dalo mandát na oficiálne rokovania o vytvorení pravicovej vlády, ich priebeh a výsledok ma bude zaujímať," podotkla.

Procházka dnes potvrdil, že stále platí uznesenie strany o tom, že oficiálne strana so Smerom-SD o koalícii rokovať nebude. "Ak by sa na tom čokoľvek malo zmeniť, bude sa musieť znovu stretnúť predsedníctvo," dodal.

Funkcie podpredsedu #Siete sa nedávno vzdal Miroslav Beblavý. Dôvodom má byť podľa neho vážne narušenie jeho dôvery v Procházku, môže za to i Procházkova návšteva na Úrade vlády SR. Cséfalvayová Beblavého rozhodnutie rešpektuje. Teší ju však, že v strane ostal.