Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia predlžuje úradné hodiny

Ilustračné foto. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Polícia bude vybavovať len prijímanie žiadostí o obnovenie prechodného pobytu, udelenie trvalého pobytu na neobmedzený čas a o udelenie dlhodobého pobytu.

Bratislava 7. mája (TASR) – Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru od pondelka predlžujú úradné hodiny pre verejnosť. Objednávací systém na webovej stránke Ministerstva vnútra SR opätovne spustia v nedeľu o 20:00. O zmenách prijatých pre ďalšie zmierňovanie opatrení v súvislosti s novým koronavírusom polícia informovala na sociálnej sieti.

Rozšírené úradné hodiny cudzineckej polície budú v pondelok od 8:00 do 14:00, v stredu od 8:00 do 17:00 a v piatok od 8:00 do 14:00.

Polícia bude vybavovať len prijímanie žiadostí o obnovenie prechodného pobytu, udelenie trvalého pobytu na neobmedzený čas a o udelenie dlhodobého pobytu; registráciu pobytu občanov EHP a ich rodinných príslušníkov; vydanie a aktiváciu autentifikátora, úkony spojené s vydávaním dokladu o pobyte a zmenou zamestnávateľa počas platného pobytu cudzincov.

"Iné žiadosti bude možné prijať len z dôvodov hodných osobitného zreteľa na základe rozhodnutia riaditeľa príslušného riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície alebo Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ," upozorňujú.

Polícia žiada verejnosť, aby v maximálnej možnej miere využívala online objednávací systém na rezervovanie termínu.

"Na stránkových pracoviskách budú prioritne vybavovaní cudzinci na základe online rezervácií," upozornili. Ak využitie online systému pri menovaných životných situáciách nie je možné, osoby polícia vybaví na základe poradových lístkov vytlačených z vyvolávacieho systému.

Opatrenia na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 naďalej platia. Zahŕňajú povinnú ochranu tváre i selekciu a kontrolu prichádzajúcich na pracovisko.