Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia v Bratislave sa presťahovala do nových priestorov

Na snímke nové sídlo Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru (PZ) na Regrútskej ulici 4 v bratislavských Vajnoroch. Foto: TASR/Vladimír Benko/ MV SR

Presťahovaním by sa mali zlepšiť podmienky pre klientov aj policajtov.

Bratislava 19. marca (TASR) - Od pondelka je cudzinecká polícia v Bratislave v nových priestoroch. Nachádzajú sa na Regrútskej ulici 4 v mestskej časti Vajnory. Presťahovaním by sa mali zlepšiť podmienky pre klientov aj policajtov.

"Nové priestory prešli rozsiahlou rekonštrukciou, aby spĺňali všetky štandardné normy modernej budovy. Z doterajších 15 vybavovacích miest bude 23 a časom sa tento počet zvýši. Komfort pre klientov je znásobený detským kútikom a bezbariérovými úpravami," informuje hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Andrea Dobiášová.

Zlepšiť by sa mala aj dostupnosť. "Pred budovou je 27 parkovacích miest, pracujeme na tom, aby bola možnosť parkovať na chodníku na príjazdovej ceste pred budovou. Komunikujeme aj s dopravným podnikom o výhodnejších možnostiach mestskej hromadnej dopravy," hovorí Dobiášová.

V nových priestoroch sa budú konať aj poradenské dni, ktoré sú v Európe bežnou praxou. Ľudia na nich na jednom mieste môžu získať informácie o pobyte, práci, podnikaní a poistení.