Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Cudzinecká polícia vyhostila 12 Ukrajincov za prácu bez povolenia

Ilustračná snímka Foto: TASR MV SR

Na opustenie krajiny dostali Ukrajinci sedem dní a jeden rok majú zakázaný vstup nielen na územie Slovenska, ale do celého schengenského priestoru.

Bratislava 22. januára (TASR) - Sklady na Starej Vajnorskej v Bratislave prehľadala minulú stredu (17.1.) cudzinecká polícia. Pri razii v bratislavskej spoločnosti, uskutočnenej na základe oznámenia, našla v jednej z hál pracovať bez povolenia 12 Ukrajincov s poľskými vízami.

"Po predvedení na oddelenie cudzineckej polície boli všetci administratívne vyhostení," informoval hovorca policajného prezídia hovorca Michal Slivka. Na opustenie krajiny dostali sedem dní a jeden rok majú zakázaný vstup nielen na územie Slovenska, ale do celého schengenského priestoru.

Cudzinci pracovali načierno podľa Slivku aj napriek neustálemu zverejňovaniu informácií o policajných kontrolách nelegálnej práce cudzincov a odhalených prípadoch nelegálnej migrácie. "Cudzinecká polícia bude v plnení svojich úloh pokračovať a každú informáciu o nelegálnej práci cudzincov a ich neoprávnenom pobyte na území Slovenska vždy preverí a podľa zákona vyrieši," doplnil hovorca.