Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Slovensko

D. LIPŠIC: I. Radičovej som stranu neponúkal, hovorili sme o vízii

Daniel Lipšic Foto: TASR/Martin Baumann

Daniel Lipšic ešte minulý týždeň povedal, že popularita Ivety Radičovej by bola prínosom pre prípadnú novú politickú stranu.

Bratislava 9. mája (TASR) - Podpredseda KDH Daniel Lipšic expremiérka Ivete Radičovej neponúkal žiadne miesto v novej politickej strane, ale s bývalou političkou hovorili o vízii ponuky stredopravým voličom, ktorí sú sklamaní a frustrovaní. Lipšic to dnes vyhlásil pred novinármi s tým, že na vízii pracuje a chce ju predstaviť koncom mája.

O ponuke pre Radičovú od Lipšica informoval denník Sme cez víkend. Malo ísť údajne o ponuku na členstvo v novej politickej strane, o ktorej vraj Lipšic uvažuje. Podľa poslanca to bolo v novinách posunuté. Na svojej vízii podľa Lipšica pracuje aj Radičová a keď budú mať veci hotové, stretnú sa a povedia si, ako ďalej.

Či to súvisí aj s jeho ambíciou zabojovať o post predsedu KDH na júnovom kongrese, Lipšic stále neprezradil. Aj toto rozhodnutie oznámi koncom mája. "Doťahovanie sa o subjektoch, o tom, kto kde bude predseda a podpredseda, sa mi zdá byť nie tak podstatné, ako ponúknuť a predstaviť reálnu víziu, ako má vyzerať krajina, spoločnosť a politika," podotkol Lipšic. Podľa jeho slov by mala Radičová ostať vo verejnom priestore.

Lipšic ešte minulý týždeň povedal, že popularita Ivety Radičovej by bola prínosom pre prípadnú novú politickú stranu. Pripustil to v odpovedi na otázku, či by Radičová bola dobrý líder novej politickej strany. Nechcel však špekulovať o veciach, ktoré nie sú. Potrebné je podľa neho to, aby pravica prišla s novou víziou. "Myslím si, že len obrana reforiem spred desiatich rokov, kedy pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenilo. Potrebujeme víziu pre krajinu, ľudí, pre sklamaných voličov. A nemáme ju," povedal v piatok (4.5.) pred novinármi.