Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Lipšic: Pri fotkách ide o tlak, aby nevznikla stredo-pravá vláda

Na snímke predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Zverejnené informácie nie sú podľa Lipšica o diskreditácii Kollára, inak by ich zverejnili pred voľbami, ale o niečom inom.

Bratislava 10. marca (TASR) – Zverejnenie fotografií, na ktorých sa nachádza líder hnutia Sme rodina - Boris Kollár spolu s Jurajom Ondrejčákom alias Piťom považuje Daniel Lipšic (OĽANO-NOVA) za tlak na to, aby nevznikla na Slovensku stredo-pravá vláda. Zvolený poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister vnútra Daniel Lipšic to uviedol na dnešnom brífingu v Bratislave.

"Myslím si, že dnes je istá šanca, že by mohla vzniknúť, možno prvýkrát v histórii Slovenska vláda, ktorá pôjde aj po tých najvyšších poschodiach korupcie. Aj po oligarchoch, aj po finančných skupinách, aj po tých, čo dnes v princípe Slovensku vládnu a Slovensko ovládajú. A preto je a ešte bude pomerne veľký tlak, aby takáto vláda nevznikla. Pokiaľ budem mať vo vláde vplyv na bezpečnostné zložky, ktokoľvek bude mať akékoľvek nelegálne trestné činnosti s organizovaným zločinom, bude niesť zodpovednosť," povedal Lipšic.



Doplnil, že Juraja Ondrejčáka odsúdili na 16-ročné väzenie a jeho skupina dostala spolu 168 rokov. "Bolo to aj vďaka môjmu pôsobeniu na ministerstve vnútra," uviedol.

Zverejnené informácie nie sú podľa neho o diskreditácii Kollára, inak by ich zverejnili pred voľbami, ale o niečom inom.



"Ja som nemal problém ako minister vnútra, za mojej éry boli stíhaní primátori dvoch najväčších slovenských miest, vysokí úradníci ministerstva vnútra, poradca premiérky, mne je to v princípe dosť jedno, kto je za akú stranu, ak poruší zákon, musí niesť zodpovednosť," skonštatoval Lipšic s tým, že keď bol ministrom vnútra, boli stíhaní aj ľudia zo strany, ktorej bol členom. Tvrdil, že on nie je kamarát s pánom Kollárom a ani s okruhom jeho známych.

"Pre mňa je kľúčová otázka, aby na Slovensku začala vládnuť elementárna spravodlivosť. Aby aj ľudia, ktorí investujú pomerne veľa, aby nevznikla stredo-pravá vláda, pokiaľ porušia zákon, išli sedieť," dodal.

O existencii fotografií sa dozvedel Lipšic dnes ráno.

Fotografie Kollára s Ondrejčákom zaslal do médií anonym. Podľa Borisa Kollára bol s priateľkou na dovolenke na Kube a oni tam boli ako skupina. "Podnikám na Slovensku 25 rokov, za ten čas som stretol desaťtisíce ľudí. Nepotrebujem sa schovávať, vyviňovať ani hanbiť. Fotím sa s veľa ľuďmi, každý deň," reagoval Kollár.