Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Zachar: Vláda by mala detailnejšie popísať postup pri reforme nemocníc

Na archívnej snímke analytik Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) Dušan Zachar Foto: TASR

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) minulý týždeň avizovala novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Vláda by mala vo svojom programovom vyhlásení detailnejšie popísať avizované zmeny v optimalizácii siete nemocníc. Vyplýva to z vyjadrenia riaditeľa Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) Dušana Zachara pre TASR.

"Aj vzhľadom na už deklarovanú vôľu ministerky Dolinkovej odložiť ostrý štart optimalizácie siete nemocníc, by v programovom vyhlásení vlády (PVV) v oblasti zdravotníctva nemala chýbať detailnejšie popísaná predstava novej ministerky a celej vlády, ako bude pristupovať k tejto reforme a akým spôsobom a kedy ju bude implementovať do praxe," uviedol.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) minulý týždeň avizovala novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti. Zmena podľa nej zabezpečí plynulé pokračovanie nemocničnej reformy, ale za plného rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti vo všetkých nemocniciach na prechodné obdobie. Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) požiadala, aby šiel návrh v skrátenom legislatívnom konaní.