Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ďalší protikorupčný pochod bude 25. septembra v Bratislave aj v Prahe

Na snímke účastníci protestu proti korupcii na Mariánskom námestí v Žiline dňa 12. júna 2017. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Trasa pochodu má viesť od Hviezdoslavovho námestia cez Jesenského, Štúrovu ulicu až na Námestie SNP. K mladým a hercom sa pridali aj učitelia a vedci.

Bratislava 19. septembra (TASR) - V poradí už tretí veľký protikorupčný pochod sa uskutoční v pondelok 25. septembra v Bratislave. Informovali o tom dnes organizátori. Okrem toho sa Slováci žijúci v Prahe zídu v ten istý deň pred budovou slovenského veľvyslanectva.

„Pokračujeme preto, lebo nám záleží na Slovensku, na ktorom chceme zostať žiť a bývať. Pokračujeme preto, lebo nám záleží, aby táto krajina bola spravodlivá a vhodná pre všetkých slušných ľudí,“ uviedol jeden z organizátorov Dávid Straka. Trasa pochodu má viesť od Hviezdoslavovho námestia cez Jesenského, Štúrovu ulicu až na Námestie SNP. Podľa ďalšej organizátorky Karolíny Farskej sa podarilo rozšíriť okruh podporovateľov pochodu. K mladým a hercom sa pridali aj učitelia a vedci.

Študenti organizujúci pochod majú podobné požiadavky ako na predchádzajúcich dvoch pochodoch. Žiadajú vyšetrenie káuz "Bašternák" a "Gorila", odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), prezidenta Policajného zboru SR Tibora Gašpara, odstúpenie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Začali aj s protikorupčnou petíciou, doteraz vyzbierali približne 70.000 podpisov.