Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Danko: Pre SNS bude partnerom každá strana, ktorá bude v parlamente

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko Foto: TASR/Branislav Račko

SNS bude pri rozhovoroch s prípadnými partnermi trvať na svojich principiálnych návrhoch, ktoré chce presadiť.

Bratislava 14. februára (TASR) - Partnerom SNS na diskusiu bude každá strana, ktorá sa po marcových voľbách dostane do parlamentu. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda SNS Andrej Danko.

"Kto bude v parlamente, je pre SNS partner na diskusiu. Máme program, kde budeme robiť odpočet prienikov, v čom sa vieme zhodnúť, v čom nie. Samozrejme, sú strany, s ktorými máme jasné rozpory. Ale politika je dosiahnutie možného z nemožného," uviedol Danko, ktorý sa vo voľbách podľa vlastných slov uchádza o čo najsilnejší mandát.

SNS bude pri rozhovoroch s prípadnými partnermi trvať na svojich principiálnych návrhoch, ktoré chce presadiť. Sú nimi napríklad zdanenie monopolov, zníženie daňovo-odvodového zaťaženia, rozvoj kúpeľných centier. "Budeme z toho žiadať maximum. A radšej nebudem v politike, keď by ma mal koaličný partner zradiť," vyhlásil.

Národniari sú dnes podľa jeho slov pripravení odborne diskutovať o všetkých témach. Do parlamentu by Danko chcel vrátiť kultúru, hádky politikov mu totiž prekážajú. "Mňa tie hádky politikov urážajú," poznamenal s tým, že do politiky chce priniesť zdravý rozum.