Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Danko prerušil schôdzu NR SR, prezident čítal svoju správu znova

Na snímke prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska sedí po prerušení svojho vystúpenia so správou o stave Slovenskej republiky v pléne Národnej rady SR v Bratislave 13. júna 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Dôvodom boli poslanci ĽSNS, ktorí používali počas Kiskovho prejavu vizuálne pomôcky.

Bratislava 13. júna (Teraz.sk/TASR) - Prejav prezidenta SR Andreja Kisku prerušil protest poslancov Národnej rady SR za ĽSNS. Tí priniesli do pléna papiere, z ktorých vyskladali nápis vlastizradca. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) ich niekoľkokrát napomenul, že vizuálne pomôcky sú v pléne zakázané. Keďže ho neuposlúchli, prerušil na pár minút schôdzu, a teda aj Kiskov prejav a vykázal kotlebovcov zo sály.

"Upozorňujem vás ešte raz, že preruším schôdzu a vykážem vás z rokovania NR SR," apeloval Danko opakovane na kotlebovcov, ktorí napriek upozorneniam vizuálne pomôcky neodstránili. Vizuálne pomôcky sú v pléne podľa rokovacieho poriadku parlamentu zakázané. Danko na to teda reagoval prerušením schôdze na desať minút a vykázaním kolebovcov z rokovania.



"Vážení páni poslanci, z úcty k prezidentovi SR, z úcty k rokovaciemu poriadku NR SR nemôžem dovoliť a akceptovať takéto prejavy voči prezidentovi SR. Prerušujem schôdzu NR SR do 14.10 h a vykazujem z rokovacej sály poslancov ĽSNS," vyhlásil Danko a ospravedlnil sa Kiskovi. Sála ho odmenila potleskom.