Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko vyzval na petíciu a referendum o postoji obyvateľov k migrantom

Andrej Danko, archívne foto Foto: TASR - archív

SNS vypracovala rámec slovenskej národnej stratégie k migrantom, ktorý by mohol byť podkladom pre národný materiál.

Poprad 12. septembra (TASR) – Predsedníctvo Slovenskej národnej strany (SNS) sa dnes v Poprade zaoberalo situáciou v Európe v súvislosti s migrantmi. Predseda SNS Andrej Danko zároveň deklaroval potrebu referenda v tejto otázke a predstavil aj rámec pre národnú stratégiu, ktorý vypracovalo predsedníctvo SNS.

„Sme povinní urobiť všetko pre to, aby Západ pochopil, že Slovák je dobrá duša, ale máme svoju tradíciu a históriu a odmietame umelé zlučovanie kultúr. Preto sa SNS pripája k niektorým iniciatívam našej vlády a verejne vyzýva vládu SR, aby si získala silnejší mandát petičnou akciou, ktorá by mala vyvrcholiť až referendom,“ povedal predseda SNS.

Tak by bol podľa neho jasný aj názor občanov k migrantom a vláda by mohla získať silnejší mandát na obhajovanie svojej politiky v Európskej únii. Otázky by mohli vzniknúť diskusiou za okrúhlym stolom viacerých politických strán a rozhodnúť by o nej mali právnické elity. Referendum by mohlo dať odpoveď, či prijímať, alebo neprijímať kvóty EÚ a iné veci.

SNS vypracovala aj rámec slovenskej národnej stratégie k migrantom, ktorý by mohol byť podkladom pre národný materiál. Tým by disponovala vláda a z neho by bolo zrejmé, ako sa bude správať vláda k migrantom. Tiež by mali byť podľa Danka prijaté vnútroštátne opatrenia, ako napríklad sprísnenie trestov pre prevádzačov, aby nedochádzalo k úmrtiam ako na diaľnici v Rakúsku. Ďalším je posilnenie hraníc Slovenska. Tiež ide o to, aby SR deklarovala ochotu podieľať sa na operáciách NATO proti Islamskému štátu, ktorý likviduje Sýriu a v konečnom dôsledku spôsobuje tento hromadný exodus.