Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

A. Danko: SNS sa znovu dotýka parlamentných lavíc

Predseda SNS Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Danka nie sú až tak dôležité jednotlivé konkrétne prieskumy ako celkový trend.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) prešla za posledný rok komplikovaným obdobím, ktoré sa však skončilo úspešnou účasťou v regionálnych voľbách a posilnením preferencií na zvoliteľnú úroveň. "Určite to nebol ľahký rok, ale zvládli sme to a už sa znova dotýkame parlamentných lavíc," povedal v rozhovore pre TASR predseda SNS Andrej Danko.

"Nie som odborník na prieskumy, asi to záleží od konkrétneho spôsobu, ako zberajú dáta," reagoval na otázku, ako hodnotí výsledky SNS v prieskumoch verejnej mienky. Strana u niektorých agentúr prekračuje päťpercentnú hranicu potrebnú pre vstup do parlamentu už niekoľko mesiacov, v iných ju v niektorých prieskumoch prekročí, v ďalších skončí tesne pod ňou.

Podľa Danka nie sú až tak dôležité jednotlivé konkrétne prieskumy ako celkový trend. "Pre mňa je podstatné, že sme nešli cestou ĽS-HZDS, že sme otočili trend. Nie je obvyklé, že sa strana, ktorá klesne pod päť percent, znovu vráti na zvoliteľnú úroveň," povedal. "Pre mňa prieskumy môžu skôr slúžiť ako barometer, ako verejnosť vníma zmeny v našej strane. Evidentne tu je záujem o vlasteneckú politiku a tento priestor chceme vyplniť," dodal.