Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Danko: Na západe sú pravicovo-ľavicové vlády normálne

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko počas tlačovej konferencie v centrále strany počas volebnej noci v Bratislave 6. marca 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Na margo možnej spolupráce so stranou Most-Híd uviedol, že Béla Bugár by bol človekom na debatu aj v prípade, ak by sa skladala iba pravicová vláda.

Bratislava 13. marca (TASR) – V západných krajinách je normálne, že pravicové a ľavicové strany spolu tvoria vlády. Predseda SNS Andrej Danko si myslí, že rovnako by to mohlo byť aj na Slovensku. "Prečo by už Slovensko nemohlo prekročiť svoj tieň," uviedol dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V Politike.



Na margo možnej spolupráce so stranou Most-Híd uviedol, že Béla Bugár by bol človekom na debatu aj v prípade, ak by sa skladala iba pravicová vláda. "Dnes ten maďarsko-slovenský problém je pri deštrukcii, pri fašizácii, pri nečinnosti štátu a pri iných veciach problémom, ktorý Slovákov asi najmenej trápi," uviedol Danko s tým, že Slovákov najviac trápi chudoba.

Podľa jeho slov ani voliči SNS by nemali mať problém so spoluprácou s Bugárovou stranou. Pre nich by bol väčší problém spájanie s ĽSNS, so stranami, ktoré nemajú štruktúry či stranami, ktoré podporujú LGBTI. "V hierarchii, keď mám ísť od stupňa problémov, je dnes problém spolupráce so Smerom a so stranou Most-Híd na úrovni najmenej rozporuplný," vysvetlil. Bugára zároveň označil za politika, ktorý vie nájsť kompromisy.



Na strane Smeru-SD vidí Danko poučenie z chýb, ktoré sa diali v minulosti. Zároveň uviedol, že Smer-SD by vedel akceptovať aj pravicové prvky. "To je moja podmienka spolupráce," zdôraznil Danko. Tieto voľby ukázali, dodal, že vláda Roberta Fica nemôže byť ďalej v takom zložení, ako bola doteraz.