Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Danko: SNS očakáva konkrétne výsledky rokovania s podpredsedom EK

Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

SNS víta dnešné stretnutie predstaviteľov vlády SR s podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za oblasť priemyslu a podnikania Antoniom Tajanim.

Bratislava 9. júla (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) víta dnešné stretnutie predstaviteľov vlády SR s podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za oblasť priemyslu a podnikania Antoniom Tajanim, ktorých rokovanie sa týka problematiky rozvoja priemyslu a podnikateľského sektora na Slovensku. SNS očakáva konkrétne výsledky rozhovorov, ktoré v nasledujúcom období prinesú viditeľné zlepšenie situácie v tejto problematickej oblasti. Pre TASR to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

"SNS už dlho upozorňuje na to, že EÚ by mala viac pomáhať pri ponechaní svojprávnosti jednotlivým štátom a podnikateľským subjektom, a menej diktovať. To, že Európska komisia podľa mediálnych výstupov 'potrebuje slovenský priemysel', je síce potešiteľné, ale zároveň pre EK zaväzujúce," vyhlásil Danko. SNS podľa neho vidí v Európskej únii "znevýhodnenie slovenských podnikov a fabrík na úkor nadnárodných gigantov a nespravodlivú hospodársku súťaž". Strana to konštatuje v oficiálne prijatom dokumente "Žiadosti slovenských vlastencov Bruselu", tzv. Popradskom memorande, prijatom 29. júna 2013, ktorý bude odovzdaný aj predstaviteľom v Bruseli.

SNS podľa Danka verí, že aj výsledkom rozhovorov premiéra Roberta Fica a ministra hospodárstva Tomáša Malatinského s Antoniom Tajanim, budú kroky, ktoré síce budú presadzovať užšiu spoluprácu Slovenska v rámci EÚ v hospodárskej oblasti a pomoc pri získavaní možností v nových ekonomikách, ale "pri zachovaní suverenity slovenských podnikov a dôslednej kontrole ich spravodlivého postavenia pri porovnaní s obdobnými subjektmi najmä zo starších a ekonomicky silnejších členských krajín".