Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. DANKO: SNS apeluje na ľudí, aby v druhom kole išli voliť

Andrej Danko Foto: TASR/Michal Svítok

SNS konštatuje, že počet päť poslancov v rámci vyšších územných celkov je takmer identický s výsledkom volieb do VÚC v roku 2009.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) apeluje na voličov, aby nerezignovali a splnili si občiansku povinnosť aj v druhom kole volieb do VÚC. "Keďže volebná účasť v prvom kole v sobotu 9. novembra 2013 bola podľa očakávania nízka, je šanca to o dva týždne zmeniť," povedal pre TASR predseda strany Andrej Danko.

SNS pripomína, že "len účasťou vo voľbách môžu občania ovplyvniť chod vecí, pretože od toho, komu dajú svoju dôveru, bude závisieť rozvoj ich regiónu, kraja, v ktorom žijú".

"SNS s potešením konštatuje, že z kandidátov na predsedov samosprávnych krajov, ktorých vo voľbách podporila, jeden vo voľbách zvíťazil hneď v prvom kole (predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár). Ďalší dvaja sa získali väčšinu hlasov a hoci sa budú o dôveru voličov uchádzať ešte v druhom kole volieb, je viac ako pravdepodobné, že post predsedu samosprávneho kraja získajú – v Trnavskom kraji je to Tibor Mikuš a v Nitrianskom kraji Milan Belica," tvrdí Danko.

SNS podľa neho zároveň oceňuje výsledok vlastných kandidátov, Jaroslava Pašku, ktorý kandidoval na župana v Bratislavskom samosprávnom kraji a Karola Konárika, ktorý kandidoval v Banskobystrickom samosprávnom kraji. "Hoci sa nedostali do druhého kola, ich kandidatúra bola dôstojnou reprezentáciou národných a vlasteneckých prúdov na Slovensku," povedal Danko.

SNS konštatuje, že počet päť poslancov v rámci vyšších územných celkov je takmer identický s výsledkom volieb do VÚC v roku 2009. "Pre SNS je to po reformných procesoch, ktoré sa vo vnútri strany odohrali, dôkaz, že cesta, ktorou sa národniari vydali, je správna. Je to zároveň pre národniarov motivácia uchádzať sa o dôveru občanov aj naďalej s vierou, že túto dôveru nesklamú," uzavrel predseda SNS.