Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

DANKO: SNS chce prijať opatrenia proti islamizácii Slovenska

Andrej Danko Foto: TASR

Zákaz nosenia burky, zákaz výstavby mešít, zákaz vstupu slovenských militantov, ktorí bojovali za Islamský štát, zvýšenie kvóra na registráciu cirkvi na 50.000 podpisov - to sú zásadné opatrenia.

Bratislava 12. januára (TASR) – Zákaz nosenia burky, zákaz výstavby mešít a minaretov, zákaz vstupu slovenských militantov, ktorí bojovali za Islamský štát, zvýšenie kvóra na registráciu cirkvi na 50.000 podpisov - to sú zásadné opatrenia, ktoré by mali legislatívne platiť na Slovensku v boji proti islamizácii krajiny. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Tieto požiadavky nie sú v rozpore s Chartou ľudských práv, povedal pre TASR.

Ako ďalej poukázal, na Slovensku dosiaľ nestojí ani jeden minaret či mešita. Islamská komunita v SR však už vykúpila pozemky pod nemocnicou na Kramároch v Bratislave, kde chcú údajne postaviť takéto objekty. „Islamizácia krajiny sa začína stánkami s kebabom a v konečnom dôsledku vyústi až do nárokov na zmenu právneho a sociálneho systému, ako sme svedkami v západných a severských krajinách Európy. Slovensko i Európa sú kresťanskými krajinami, a preto každý, kto sem príde a verí v iného Boha, má mať slobodný prístup, ale musí rešpektovať náš právny systém. Musíme urobiť všetko pre to, aby Európa ostala kresťanská,“ uviedol Danko. V tejto súvislosti vyjadril podporu výrokom premiérky Nemecka Angely Merkelovej a následne aj ministra zahraničných vecí SR Miroslava Lajčáka, ktorí uviedli, že "politika multikulturalizmu v Európe zlyhala".



Islam je podľa Danka nielen náboženstvom, ale aj politický a právny systém. Napríklad, trestné právo šaría, ktoré je aplikáciou týchto prvkov, je pre Európanov absolútne nepochopiteľné. Alebo súčasné pracovné právo v škandinávskych krajinách, kedy je zamestnávateľ povinný vytvoriť počas pracovného času pauzu na modlitbu. Sú to príznaky islamizácie Európy, povedal.

Andrej Danko vyslovil tiež rozhorčenie nad udalosťami v Paríži a vyjadril v mene SNS úprimnú sústrasť obetiam terorizmu vo Francúzsku.