Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. DANKO: Mnohí naši členovia chcú vystúpiť z vlády

Líder SNS Andrej Danko Foto: TASR/Michal Svítok

Zároveň zdôraznil, že je jeho povinnosťou poradiť sa so všetkými štruktúrami strany a konať tak, ako to cíti členská základňa.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Mnohí členovia SNS sú za odchod národniarov z vlády. V rozhovore pre týždenník Plus 7 dní to priznal líder SNS Andrej Danko. Zároveň zdôraznil, že je jeho povinnosťou poradiť sa so všetkými štruktúrami strany a konať tak, ako to cíti členská základňa.

"Verím však, že je tu stále ešte možnosť dohody," povedal Danko. Zopakoval záujem SNS robiť politiku, z ktorej budú mať osoh občania Slovenska. "Aj preto musíme spolupracovať so stranami, ktoré možno niekomu nie sú po vôli, ale kde vidíme možnosti realizovať program SNS," povedal Danko a poukázal na to, že viaceré veci z programu národniarov sa už podarilo zrealizovať – napríklad zrušenie daňových licencií či zvýšenie paušálnych výdavkov. Zdôraznil, že ciele a vízie nechce zmariť zatiahnutím sa do žabomyších hádok. "Ale ako predseda koaličnej strany sa nemôžem len tak pozerať na to, ako niekto s radosťou a možno až cielene hádže špinu na SNS," dodal.

Netajil, že posledné udalosti mali vplyv i na vzájomný vzťah s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). "Musím skonštatovať, že nás čaká ešte veľa stretnutí, aby sa obnovila aspoň elementárna úroveň dôvery," povedal predseda SNS.